Klinsmann looft Altidore: "Tweede goal van wereldklasse"

8 juni 2014, 11:06

De nationale ploeg van de Verenigde Staten versloeg vannacht Nigeria in een oefeninterland met 2-1. Bondscoach Jürgen Klinsmann is blij met de zege en vooral met het feit dat Sunderland-aanvaller Jozy Altidore de doelpunten maakte.

De spits was sinds eind december van vorig jaar niet meer trefzeker geweest. "Het is geweldig om Jozy weer met een grote glimlach te zien. Ik denk dat het hem veel vertrouwen geeft. Het is voor een spits altijd lastig om een tijd niet te scoren." Altidore scoorde in de eerste helft zijn eerste en was in de 68ste minuut voor de tweede keer trefzeker. "De tweede was van wereldklasse, daar bestaat geen twijfel over", aldus Klinsmann.

Met de zege op Nigeria, eveneens present op het WK, hebben de Amerikanen een prima generale repetitie achter de rug. Op het wereldkampioenschap speelt de ploeg van Klinsmann in de groepsfase tegen Duitsland, Ghana en Portugal.