Schalke verslaat Dortmund in derby, Bayern wint eenvoudig

27 september 2014, 17:38   Bijgewerkt: 27 september 2014, 19:18

Schalke 04 was met vijf punten uit vijf wedstrijden teleurstellend aan het seizoen begonnen, maar heeft vandaag (zaterdag) een belangrijke slag geslagen. In eigen huis won de ploeg Jens Keller de Kohlenpottderby van rivaal Borussia Dortmund: 2-1. Bayern München kende een gemakkelijke middag. 1. FC Köln werd simpel opzij gezet: 0-2.

De derby tussen Schalke en Dortmund staat garant voor spektakel en ook deze editie was vermakelijk. Al na tien minuten nam Schalke de leiding, verdediger Joël Matip bracht de thuisploeg op voorsprong. Een slechte start dus voor Dortmund, dat dertien minuten later tegen een 2-0 achterstand aankeek. Eric Choupo-Moting verdubbelde de marge. Het antwoord van Dortmund liet niet lang op zich wachten, drie minuten later scoorde Pierre-Emerick Aubamayang tegen. Verder kwamen de bezoekers niet, waardoor Schalke drie punten over heeft gehouden aan de derby.

Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga verstevigd. Op bezoek bij 1. FC Köln won de equipe van Pep Guardiola met 0-2. Arjen Robben had een basisplaats, maar kwam niet tot scoren. Mario Götze deed dat wel. De Duitser schoot de kampioen na twintig minuten op voorsprong. Thomas Müller was de aangever. In de tweede helft werkte Köln-speler Daniel Halfar de bal in eigen doel, waarna het duel beslist was.

Bayer Leverkusen heeft nagelaten om op één punt van Bayern München te komen. De uitwedstrijd tegen laagvlieger SC Freiburg eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De bezoekers stonden al na een halfuur met tien man, door een rode kaart van Emir Spahic. Ook Freiburg eindigde de wedstrijd met tien man, Pavel Krmas werd in de 78ste minuut van het veld gestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen