Jol: "Ajax na vier jaar nog steeds hetzelfde"

Ger
24 oktober 2014, 12:05

Martin Jol is van mening dat Ajax weinig is opgeschoten na zijn ontslag. Dat stelt de momenteel werkloze coach vast naar aanleiding van de kansloze nederlaag van de Amsterdammers bij FC Barcelona (3-1). Het duel deed denken aan het verlies dat Ajax vier jaar geleden onder leiding van Jol incasseerde tegen Real Madrid (0-4).

Die zeperd en de fluwelen revolutie van Johan Cruijff waren aanleiding voor de oefenmeester om te vertrekken. Jol vindt dat Ajax in de jaren daarna maar weinig is opgeschoten. "In mijn tijd maakte Ajax veel meer doelpunten dan in de vier jaar daarna", aldus de Hagenaar tegen de NOS. "Wij speelden destijds zonder Suárez en Vertonghen. Dit Ajax was vrij compleet. Je ziet toch dat het na vier jaar nog steeds hetzelfde is."

"Toen ik na de nederlaag tegen Real Madrid zei dat het mannen tegen jongens waren, viel iedereen over mij heen. Nu beseffen de mensen dat het verschil met Barcelona en Real Madrid gewoon te groot is", denkt Jol. "Ze kunnen bij Ajax natuurlijk zeggen dat ze nog twee of drie jaar nodig hebben. Maar ook in de tijd van Van Gaal was Ajax al druk met de opleiding. En dat was ook zo in de periode voordat Cruijff zich ermee bemoeide."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen