Sparta neemt daags na zege afscheid van trainer Kruys

29 november 2014, 13:05   Bijgewerkt: 29 november 2014, 13:12

Sparta Rotterdam heeft vandaag (zaterdag) afscheid genomen van trainer Gert Kruys. Dat maakt de Jupiler League-club via de officiële kanalen bekend. Volgens Sparta zijn beide partijen 'in goed onderling overleg' uit elkaar gegaan. De Rotterdamse club staat zevende in de competitie en won vrijdagavond met 2-1 van RKC Waalwijk. Peter van den Berg en John de Wolf zullen tijdelijk de honneurs waarnemen als interim-trainers. 

Vanmorgen voerde Leo Beenhakker een wekelijks technisch overleg met Kruys, waarin besloten werd dat beide partijen afscheid van elkaar zouden nemen, zo meldt Sparta. Aanstaande maandag speelt de club tegen Fortuna Sittard. Van den Berg en De Wolf zullen dan dus de coaches van de ploeg zijn. "De club zal zich daarna beraden over de invulling van de functie van hoofdtrainer", schrijft Sparta.

De 53-jarige Kruys werd in december 2013 aangesteld, toen Sparta in zeer zwaar weer verkeerde. Dit seizoen presteert de club wisselvallig. Vrijdagavond werd er nog gewonnen van RKC, maar blijkbaar is er niet genoeg draagvlak om Kruys op de trainersstoel te laten zitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen