Feyenoorder Steenvoorden voor half seizoen terug in Dordt

31 december 2015, 14:57
Feyenoorder Steenvoorden voor half seizoen terug in Dordt

Matthew Steenvoorden komt het komende half jaar op huurbasis uit voor FC Dordrecht. De verdediger van Feyenoord keert zodoende terug op de Krommedijk. Vorig seizoen speelde hij ook bij De Schapenkoppen. Beide partijen hebben de komst van de jongeling via de officiële kanalen aangekondigd.

Dordrecht is momenteel de rode lantaarndrager van de Eredivisie, met zeven schamele punten uit zeventien wedstrijden. Om daar wat aan te veranderen onderneemt de promovendus dus het nodige in de winterse transferperiode. Wellicht is dit niet de laatste zet van de Dordtenaren. Vooral op aanvallend vlak zoekt de club nog naar versterking.

Steenvoorden speelde vorig seizoen meestal in de basis bij Dordrecht. Bij Feyenoord is er nog geen prominente rol voor hem weggelegd, waardoor een uitleenperiode bij de hekkensluiter van de Eredivisie uitkomst biedt. De verdediger kreeg overigens wel speelminuten en een basisplaats in de Europa League. Het contract van Steenvoorden bij Feyenoord loopt na dit seizoen af. Het is nog onduidelijk wat de Rotterdammers met zijn verbintenis gaan doen.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord vindt de verhuur van Steenvoorden een logische keuze. "Voor Matthew is er ook dit seizoen weinig uitzicht op veel speeltijd in het eerste elftal van Feyenoord. Gezien zijn leeftijd en voor zijn ontwikkeling is het voor Matthew belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken, ook al omdat zijn contract over een half jaar afloopt. Daarom geven wij hem de ruimte voor deze voor hem logische stap."

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen