DR Congo zonder te winnen door, Tunesië wint groep

26 januari 2015, 21:24
DR Congo zonder te winnen door, Tunesië wint groep

De Democ. Republiek Congo heeft geen wedstrijd gewonnen in de poulefase van de Afrika Cup, maar het land is wel doorgedrongen tot de knock-outfase van het continentale toernooi in Equatoriaal-Guinea. Een 1-1 gelijkspel tegen Tunesië volstond voor de manschappen van bondscoach Florent Ibenge om door te mogen. De Tunesiërs gaan na de remise als groepswinnaar verder.

Het is de eerste keer sinds 1992 dat een land zich zonder ook maar één wedstrijd te winnen voor de knock-outfase kwalificeert. Destijds wist Zaire dit voor elkaar te krijgen. In het duel tussen DR Congo en Tunesië zorgde voormalig Spartaan Jeremy Bokila voor de gelijkmaker, nadat Ahmed Akaïchi voor de 0-1 had gezorgd.

Voor Kaapverdië en Zambia, die elkaar in het laatste groepsduel op een doelpuntloos gelijkspel hielden, zit het toernooi erop. Dat betekent dat Toni Varela en Jeffrey Fortes weer terugkunnen naar respectievelijk Excelsior en FC Dordrecht.

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen