Ajax nog zonder Veltman: "Duel komt voor hem te vroeg"

18 februari 2015, 13:49   Bijgewerkt: 18 februari 2015, 14:06

Joël Veltman ontbreekt bij Ajax in de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau. De verdediger is onvoldoende hersteld van een blessure, opgelopen tegen FC Twente. Tegen de Tukkers begon Veltman voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis, maar moest hij al voor rust het veld verlaten.

Hoewel Veltman de training hervat heeft, komt de wedstrijd tegen de Poolse kampioen voor hem te vroeg. Dat bevestigde coach Frank de Boer tijdens zijn persconferentie een dag voor het duel. Op Ricardo van Rhijn rekent De Boer wel: "We gaan er vanuit dat Van Rhijn mee kan doen. Hij heeft voluit meegetraind."

De Boer hoopt dat zijn ploeg iets moois kan laten zien in Europa. "Voor ons is de Europa League heel belangrijk. We willen zo ver mogelijk komen", liet hij weten. Eenvoudig wordt het niet om Legia te verslaan, denkt hij. "Legia is een heel ervaren ploeg, de gemiddelde leeftijd is 29 volgens mij. Ze hebben maar een paar jonge jongens. Legia speelt vrij direct, met buitenspelers die veel diepgang hebben. Het is een heel goede ploeg." De coach voegt eraan toe: "Legia is geen counterploeg, ze willen ook zelf storen. Ze zijn heel compleet."

De aftrap van het duel in de ArenA tussen Ajax en Legia Warschau is donderdag om 21.05 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen