De Boer witheet: "Het was niet eens een overtreding"

5 februari 2015, 23:30

Ajax-coach Frank de Boer begrijpt niets van de beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel om Niklas Moisander donderdag in de thuiswedstrijd tegen AZ een directe rode kaart te geven. De Finse mandekker haalde na ruim een uur spelen Aron Jóhannsson onderuit en Van Boekel beoordeelde dat als een doorgebroken speler.

"Het was niet eens een overtreding. Je moet je zelfs afvragen of het wel een vrije trap is", foeterde De Boer na afloop bij de NOS. "Het is een normaal duel dat miljoenen keren voorkomt. Het slaat helemaal nergens op..."

Ajax had tegen AZ juist gehoopt te breken met een negatieve reeks. Aanvankelijk leek dat ook te lukken. Want hoewel het nog 0-0 stond, voetbalde de landskampioen redelijk. Het wegzenden van Moisander bleek echter de ommekeer; AZ zegevierde uiteindelijk met 0-1 in de ArenA. De Boer. "Ik zag lichtpuntjes, een Ajax dat mooie aanvallen liet zien, dat stemt me wel tevreden. AZ zat niet goed in de wedstrijd. Maar in het voetbal tellen die rotpunten. Wij moeten zorgen dat we weer in ons spel komen, niet alleen voor 45 minuten, maar voor negentig minuten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen