Legia-coach vindt Ajax favoriet: "Sterk Europees team"

16 februari 2015, 12:09   Bijgewerkt: 16 februari 2015, 12:20

Legia Warschau is komende donderdag de tegenstander van Ajax in de Europa League. De Poolse kampioen kende een slechte generale voor het treffen met de Amsterdammers, aangezien er met 1-3 verloren werd van Jagiellonia Bialystok. Midweeks had de Ajax-opponent al niet weten te winnen van Slask Wroclaw (1-1, beker), waardoor de spelers van Legia niet bepaald barsten van het zelfvertrouwen.

Legia-coach Henning Berg lijkt de confrontatie met Ajax onbevangen tegemoet te treden. "Ik heb gehoord dat Frank blij was met de loting. Hij ziet Ajax als favoriet, dus dan zal dat wel zo zijn...", zegt de trainer van de Poolse club tegen Voetbal International. "Er zit ook wel een kern van waarheid in. Kijk naar de recente geschiedenis. Ajax is vier keer op rij kampioen van Nederland geworden. Spelers hebben zich goed ontwikkeld en de stap gemaakt naar een grotere competitie. In het najaar speelden ze nog tegen Barcelona en Paris Saint Germain. Onze selectie bestaat hoofdzakelijk uit jonge Poolse spelers zonder die Europese ervaring", aldus Berg.

De voormalig international van Noorwegen rouleert vanwege het drukke speelschema met zijn spelers. "Vorig jaar konden wij ons vanaf januari alleen richten op de competitie en daar had je zestien spelers voor nodig. Nu strijden we nog op drie fronten. Daar moeten we bij het samenstellen van het elftal rekening mee houden", stelt Berg. "Tegen Ajax is een andere wedstrijd, dat is een sterk Europees team met zeer technische spelers. We zullen het veel beter moeten doen dan de laatste twee wedstrijden, waarin we niet honderd procent waren. We hopen dat we donderdag beter voor de dag komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen