Roda spoelt 6-0 verlies weg met 7-0 zege, NEC wint ook

12 april 2015, 16:31   Bijgewerkt: 12 april 2015, 16:48
Roda spoelt 6-0 verlies weg met 7-0 zege, NEC wint ook

Vorige week ging Roda JC met een tennisscore onderuit bij Sparta Rotterdam (6-0), maar de Limburgers hebben zich zondagmiddag uitstekend herpakt na de afgang op Het Kasteel. In het eigen Parkstad Limburg Stadion werd Helmond Sport met maar liefst 7-0 afgedroogd. Kampioen NEC wist ook drie punten bij te schrijven, door voor het eigen publiek met 2-0 te winnen van De Graafschap.

Het was een roerige week in Kerkrade, waar trainer René Trost na de zeperd in Rotterdam de laan uitgestuurd werd. Roda JC kreeg toestemming van de KNVB om het seizoen met assistent-coaches Rick Plum en Regillio Vrede af te maken en deze twee oefenmeesters zagen dat hun ploeg flink op schot was tegen Helmond Sport. Bij de tegenstander staat coach Jan van Dijk aan het roer, maar het weerzien tussen hem en zijn voormalig werkgever was voor hem geen pretje.

Het was duidelijk dat het bij Roda JC anders moest dan vorige week. Mitchel Paulissen maakte er al snel 1-0 van en dat was het startschot voor een Kerkraadse storm. Uit een hoekschop van Marc Höcher knikte Bart Biemans de 2-0 binnen. Een prachtig doelpunt van Tom Van Hyfte, die zijn 200ste wedstrijd speelde, en de tweede van de middag van Paulissen zorgden voor een 4-0 ruststand. Na de thee bepaalden Danny Schreurs (strafschop), Frank Demouge (zweefduik) en Paulissen de eindstand op 7-0. Paulissen was dus de grote man, met een hattrick. Door de zege nadert Roda FC Eindhoven tot op vier punten.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen