Hoedt wint dankzij invaller Matri bij debuut voor Lazio

13 september 2015, 22:19   Bijgewerkt: 14 september 2015, 11:54

Als vervanger van de geblesseerde Stefan de Vrij heeft Wesley Hoedt zijn debuut gemaakt voor Lazio in de Serie A. De Nederlandse verdediger, deze zomer overgenomen van AZ, deed zondag met de Romeinse club negentig minuten mee in de thuiswedstrijd tegen Udinese. Deze werd door twee goals van Alessandro Matri met 2-0 gewonnen.

Hoedt was in de voorgaande twee Serie A-duels van Lazio op de bank gebleven, maar behoorde tegen Udinese tot de eerste elf omdat zijn landgenoot De Vrij in de lappenmand zat. Hoedt was de enige Nederlander die speeltijd kreeg bij Lazio. Ricardo Kishna en Edson Braafheid werden door coach Stefano Pioli op de bank gehouden.

Pioli liet Matri en Felipe Anderson in de 56ste minuut wel invallen en zij stonden zeven minuten later aan de basis van de zege; na een fraaie actie van Anderson tikte Matri van dichtbij binnen. De spits was in de 73ste minuut ook verantwoordelijk voor de 2-0. Met twee Udinese-verdedigers dicht op zich, zag hij toch kans de bal in het doel te jagen.

Lazio komt door de winst op zes punten, waarmee het samen met Internazionale en Fiorentina zesde staat in de Serie A. Inter speelt later op de avond nog wel de derby tegen AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen