Jans benieuwd of cupfighter PEC overeind blijft in Kuip

23 september 2015, 14:56

De afgelopen twee seizoenen bereikte PEC Zwolle de finale van de KNVB Beker. Beide jaren had de club op belangrijke momenten wat geluk met de loting, de traditionele topclubs werden ontlopen. Ditmaal is dat anders, want meteen in de tweede ronde moet de ploeg van coach Ron Jans op bezoek bij Feyenoord.

"De loting had makkelijker kunnen zijn", zegt Jans tegen RTV Oost over het bezoek aan de Rotterdamse Kuip. "De eerste reactie was ook: dat is lastig. Maar daarna denk je ook: het kan. En daar moeten we voor gaan. Door het spel en de resultaten van de afgelopen weken ga je met vertrouwen naar de Kuip toe."

Jans verwacht een fysieke strijd met Feyenoord, dat op de ranglijst voorlopig onder PEC Zwolle staat. "Er zal veel geduelleerd worden, je moet heel snel handelen in de kleine ruimtes, zeker in het begin van de wedstrijd. Ik ben heel benieuwd of wij dan fysiek en mentaal overeind blijven. Als dat lukt, dan wordt het een echte voetbalwedstrijd op basis van kwaliteiten en dan liggen er enorme mogelijkheden voor ons", denkt de coach.

Ryan Thomas ontbreekt bij PEC Zwolle, hij heeft last van zijn heup. Wouter Marinus vervangt hem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen