Verdiende eerste zege voor Willem II na rode kaart Haller

19 september 2015, 23:22

Willem II heeft voor het eerst dit seizoen drie punten gepakt. In eigen huis werd FC Utrecht op een moedige en offensieve manier met 3-1 verslagen. Ajax-huurling Lucas Andersen, die zijn basisdebuut maakte, was de gevierde man met twee assists. Het was een stevig duel waarin voor rust al een (oliedomme) rode kaart viel. 

Er werd veel verwacht van Willem II voorafgaand aan het nieuwe Eredivisieseizoen. De ploeg van Jurgen Streppel liet vorig jaar uitstekend voetbal zien en eindigde knap op de negende plek. Vooralsnog vielen de resultaten, met twee punten tegen Vitesse en AZ, dan ook een beetje tegen. Het ontbrak met name aan scorend vermogen.

Deze zet van Streppel leek ineens alle 'problemen' op te lossen tegen FC Utrecht. Willem II speelde met lef en zette vol druk op het middenveld en de defensie van de bezoekers. Het creatieve middenveld van Utrecht kwam totaal niet aan het eigen spel toe. De thuisploeg zat er bovenop en toonde strijdkracht in de duels. Met de opkomende backs Frank van der Struijk en Dico Koppers creëerden het vaak gevaar voor het doel van Robbin Ruiter.

De 1-0 hing al vroeg in de lucht en viel na 25 minuten ook binnen. Erik Falkenburg kopte de bal uit een voorzet van Andersen als een echte spits tegen de touwen. FC Utrecht liet zich niet van de wijs brengen en bleef de combinatie zoeken op het middenveld, met Yassin Ayoub, Bart Ramselaar en aanvoerder Willem Janssen.

De thuisploeg had even een gelukje nodig om zich te herpakken. Het zat behoorlijk mee voor Willem II toen Louis Nganioni een voorzet onbedoeld verlengde via de arm en Ruiter niet meer kon redden: 2-1. De goal was een klap voor FC Utrecht en betekende vrijwel zeker de beslissing. De Tilburgers bleven aandringen en hun typerende, offensieve stijl hanteren. Het leverde nog een laatste, derde treffer op. Opnieuw kwam de assist van Andersen, waarna Robbie Haemhouts bekeken binnenschoot.

Dankzij de overwinning komt Willem II op vijf punten, Utrecht blijft steken op acht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen