PSV is helemaal terug na dubbelklapper Pereiro in ArenA

4 oktober 2015, 16:23   Bijgewerkt: 4 oktober 2015, 16:37

PSV heeft zondagmiddag een ontzettend belangrijke slag geslagen en is daarom weer helemaal terug in de top van de Eredivisie. De Eindhovenaren trokken de kraker tegen Ajax in het hol van de leeuw naar zich toe en zijn de koploper van de Eredivisie daarom weer genaderd tot op twee punten. Gastón Pereiro was met twee doelpunten de grote held aan de zijde van de regerend kampioen, die met 1-2 won in Amsterdam.

Voorafgaand aan de kraker in de ArenA was duidelijk dat de bal bij PSV lag, omdat de titelverdediger door de stroeve seizoenstart in de achtervolging moest. Coach Phillip Cocu benadrukte op voorhand dan ook dat de Eindhovenaren vol voor de winst moesten gaan. De brigade van Cocu speelde inderdaad om te winnen en dat zorgde voor een meer dan boeiende pot voetbal. Hoewel de kansenverhouding in Amsterdam in evenwicht was, trok PSV de topper verdiend naar zich toe.

Door het ontbreken van Lestienne, de afgelopen duels de smaakmaker bij PSV, maakte Pereiro zijn basisdebuut in de Eredivisie. Dat pakte uiterst gunstig uit, aangezien het talent uit Uruguay al vroeg voor de 0-1 zorgde. De rechtsbuiten zocht de combinatie met Jürgen Locadia, rommelde zich langs Jairo Riedewald en schoot via doelman Jasper Cillessen binnen in het dak van het doel. Het eerste wapenfeit van PSV was het startschot van een enerverend begin.

Na rust kwam de wedstrijd weer wat meer tot leven. Het schommelde heen en weer en beide ploegen deelden een aantal speldenprikken uit. Davy Pröpper kreeg een dot van een kans namens PSV. De middenvelder had de bal moeten afleggen op Pereiro, maar ging voor eigen succes en mikte op de paal. Aan de overkant trof Fischer het houtwerk. De Deen sneed gevaarlijk naar binnen en zag de val via de paal het doel uit ketsen.

PSV staat door de winst op twee punten van Ajax, dat met negentien punten aan kop gaat in de Eredivisie. De status van lijstaanvoerder delen de Ajacieden met Feyenoord, dat met 1-2 bij De Graafschap won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen