Roma koploper, Juventus lijdt smadelijke nederlaag

28 oktober 2015, 23:06

AS Roma is de nieuwe koploper van de Serie A. Het won vanavond (woensdag) simpel met 3-1 van Udinese en heeft daardoor twee punten meer dan Internazionale. Juventus was de afgelopen tijd aan de betere hand in Italië, maar de in verval geraakt landskampioen heeft weer een knauw gekregen in de Serie A. Het ging met 1-0 onderuit tegen het uitstekende presterende Sassuolo.

Roma wist dat het bij een zege de nieuwe lijstaanvoerder zou zijn en het speelde zeer overtuigend tegen Udinese. Binnen tien minuten hadden de hoofdstedelingen al een 2-0 voorsprong te pakken, door goals van Miralem Pjanic en Maicon. In de tweede helft besliste Gervinho de wedstrijd door de derde treffer van de avond te maken. Udinese deed via Cyril Théréau daarna nog wel wat terug, maar kon een nederlaag in Stadio Olimpico niet meer afwenden.

?Juventus is dit seizoen geen schim van de ploeg die het vorig jaar was. De kwakkelende landskampioen voegde vanavond een nieuw hoofdstuk toe aan dit teleurstellende seizoen. Op visite bij Sassuolo, dat knap vijfde staat, werd er door een goal van Nicola Sansone met 1-0 verloren. Omdat Giorgio Chiellini al voor rust rood kreeg, moest de formatie uit Turijn het de hele tweede helft doen met tien man. Dat tiental bleek niet in staat de vierde nederlaag in tien competitieduels af te wenden. Juve staat momenteel twaalfde in de Serie A.

Lazio Roma heeft, met Wesley Hoedt in de basis, een nederlaag opgelopen in de tiende speelronde van de competitie. Via Lucas Biglia kwam Lazio nog wel op voorsprong bij Atalanta, maar de thuisploeg trok het duel daarna naar zich toe en won met 2-1. Edson Braafheid en Ricardo Kishna kwamen niet in actie bij de formatie uit de hoofdstad.

AC Milan heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Chievo. De enige goal werd kort na de doelwissel gemaakt door Luca Antonelli. Napoli zette op eigen veld vanavond Palermo met 2-0 opzij. Topscorer Gonzalo Higuaín zorgde voor de 1-0, Dries Mertens bepaalde de eindstand op 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen