Schaars blikt terug op misser tegen Excelsior: "Zo raar"

28 oktober 2015, 08:26

Tegen de amateurs van Genemuiden mocht Stijn Schaars eindelijk weer eens aan de aftrap verschijnen bij PSV. Dat deed de routinier goed, zeker na zijn ongelukkige invalbeurt tegen Excelsior anderhalve week geleden. Toen stond hij met ongelukkig balverlies aan de basis van de late gelijkmaker van de Kralingers.

"Dat was misschien wel het lastigste moment uit mijn voetballoopbaan", zegt Schaars (31) in De Telegraaf over zijn onfortuinlijke optreden tegen Excelsior. "Je hebt geen aandeel in de wedstrijd en toch verliezen we twee punten door mijn toedoen, omdat ik die bal tegen iemand aantrap. Dat voelt zo raar. Het was een 'eens-in-je-leven-moment'. Ik kan nog honderd keer die bal wegtrappen zonder dat het net op die manier gaat."

Schaars is, mede om die smaak weg te spoelen, blij met zijn speelminuten tegen Genemuiden. "Als je er zo lang uit bent geweest dan wil je heel graag voetballen. We weten allemaal hoe de vork in de steel zit. We hebben Andres (Guardado, red.) en Jorrit (Hendrix, red.) die het allebei heel goed doen. Dan moet je veel geduld hebben en dat heb ik ook. Maar als je de kans krijgt om te voetballen dan begint het te kriebelen en heb je heel veel zin om negentig minuten te spelen. En dan maakt het niet uit dat het tegen SC Genemuiden is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen