Van Bronckhorst kritisch ondanks ruime overwinning

Jw
18 oktober 2015, 19:34

Feyenoord stond zondag met 5-0 voor toen het ging rusten in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Dat het uiteindelijk 5-2 werd en niet 7-0 zat de kritische trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop toch een beetje dwars. 

"We hebben een hele goede eerste helft gespeeld, waarin we het duel in een half uur beslisten", analyseerde Van Bronckhorst tegenover televisiezender FOX Sports. "Op het middenveld wonnen we de slag en we kregen natuurlijk enorm veel vertrouwen, doordat bijna ieder schot op doel binnen viel."

Feyenoord had in de tweede helft dan ook niet meer in de problemen moeten komen, vond Van Bronckhorst. "Dan moet je proberen door te drukken. Dat is moeilijk, maar in de rust hebben we daar wel op gehamerd. Je mag dan niet verslappen. We wilden in de tweede helft geen doelpunten meer incasseren."

SC Heerenveen-spits Henk Veerman lukte het toch om nog twee keer te scoren, al maakte dat voor de spanning in de wedstrijd niet zoveel meer uit. "Daarin moeten we nog stappen maken. Blijkbaar zijn wij nog niet in staat om een wedstrijd als team zakelijk uit te spelen. Het tempo ging na rust veel te ver naar beneden", zei Van Bronckhorst daarover.

Hoewel Dirk Kuyt de hoofdrol opeiste met een hattrick, haalde Van Bronckhorst middenvelder Simon Gustafson aan. De Zweed leverde drie assists af én kwam eenmaal tot scoren. "Hij raakt steeds meer gewend aan de rest van het team en aan zijn positie. Vandaag vulde hij zijn rol fantastisch in", aldus de hoofdcoach van de Rotterdammers. 

Feyenoord kwam door de overwinning weer op gelijke hoogte met koploper Ajax. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen