AZ en Utrecht delen punten na spectaculaire eindfase

Ger
19 december 2015, 20:46

AZ en FC Utrecht gaan beiden met een punt de winterstop in: 2-2. De Alkmaarders leken lang op weg naar de overwinning, maar zagen bij een 1-0 stand een glaszuiver doelpunt afgekeurd worden. In de slotfase tikte Sébastien Haller een tweede treffer van Utrecht binnen, terwijl een late strafschop van AZ benut werd door Jeffrey Gouweleeuw.

AZ leidde lange tijd met 1-0 en dacht diep in de tweede helft aan een tweede doelpunt. Invaller Robert Mühren kreeg de bal voor zijn voeten, terwijl de ver uitgekomen doelman Robbin Ruiter het Utrechtse doel volledig open liet. Mühren tikte eenvoudig binnen, maar zag zijn treffer afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel. Door het geannuleerde doelpunt kreeg Utrecht de kans om terug in de wedstrijd de komen.

Ondanks de aanwezigheid van Vlaar en mede-veteraan Mounir El Hamdaoui was Utrecht lange tijd de bovenliggende partij, met zowel meer balbezit als kansen. Een prachtige aanval van Utrecht in de openingsfase bleef echter onbenut. Yassin Ayoub speelde Christian Kum vrij met een steekbal op maat. Kum gaf de bal met één voetbeweging voor op de vrijstaande Sébastien Haller. De normaal zo koelbloedige spits van Utrecht mikte de bal van dichtbij op de doelman en liet het ook bij de rebound afweten.

Na het afgekeurde doelpunt van AZ was het opnieuw Utrecht dat in de tweede helft kansen kreeg en ditmaal ook benutte. Door twee opeenvolgende doelpunten van Ruud Boymans, via een rake kopbal, en Sébastien Haller, via een goede intikker, leidde Utrecht uit het niets het duel. In de spectaculaire slotfase sloeg ook AZ nog  eenmaal toe. In de extra tijd werd de thuisploeg een strafschop toegekend na een overtreding van invaller Sofyan Amrabat. Jeffrey Gouweleeuw benutte beheerst de penalty, waardoor AZ alsnog het doelpunt kreeg wat zij verdiende. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen