FC Barcelona wint van Betis en sluit 2015 af met record

Jw
30 december 2015, 22:29   Bijgewerkt: 30 december 2015, 22:58

FC Barcelona heeft het jaar 2015 volledig in stijl afgesloten. De winnaar van de wereldbeker voor clubs won woensdagavond met 4-0 van Real Betis, waarmee het als koploper van de Primera Division de jaarwisseling tegemoet gaat. Bovendien werd het doelpuntenrecord van aartsrivaal Real Madrid om zeep geholpen.

Het kan dit jaar niet op bij FC Barcelona. De Catalanen legden ruim een week geleden in Japan beslag op de wereldbeker, wat de vijfde prijs van het jaar was. De spelers van Real Betis gaven een sportief gebaar door hun tegenstanders met een erehaag te begroeten. Verder kregen de supporters van FC Barcelona alle behaalde prijzen te zien.

Real Betis trad aan met Ricky van Wolfswinkel in de basiself, Rafael van der Vaart moest op de bank beginnen. De middenmotor hield het een half uur lang heel aardig vol, maar moest toen toch buigen voor de regerend landskampioen.

Messi werd tegen het gras gewerkt door doelman Antonio Adan, waarna Neymar mocht aanleggen vanaf elf meter. De Braziliaan schoot echter tegen de lat, waarna Heiko Westermann de bal ongelukkig in het eigen doel werkte (1-0). Drie minuten later had Messi zijn doelpunt al te pakken. De 28-jarige linkspoot rondde een combinatie met Neymar zakelijk af (2-0).

FC Barcelona had op dat moment nog één treffer nodig om het vorig jaar gevestigde record van Real Madrid (178 goals over alle competities in 2014) te verbeteren. De eer was aan Luis Suarez, die één minuut na de rust al toesloeg. De Uruguyaan werd vrijgespeeld door Sergio Busquets en faalde niet oog in oog met Adan (3-0).

Na twee geljke spelen op rij tegen Deportivo la Coruña en Valencia wint FC Barcelona weer eens in de competitie. Blaugrana heeft nu evenveel punten als Atlético Madrid, maar een beter doelsaldo en bovendien nog een wedstrijd tegoed. Real Madrid volgt op twee punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen