Zuinig PSV klopt Utrecht dankzij sterke tweede helft

Ger
6 augustus 2016, 21:55   Bijgewerkt: 6 augustus 2016, 22:12
Foto: © ProShots

Regerend kampioen PSV is goed aan de competitie begonnen. De Eindhovenaren speelden een zwakke eerste helft in Utrecht, maar wisten in de tweede helft de schade te repareren: 1-2. Gastón Pereiro werd de matchwinner dankzij een goed genomen vrije trap.

Dat de bezoekers de drie punten meenamen uit de Domstad leek na 45 minuten onwaarschijnlijk. Sébastien Haller had de thuisploeg op voorsprong gebracht en het was zeker niet de enige kans voor FC Utrecht voor rust. Na de pauze kwam PSV met een ander systeem beter voor de dag en wist het dankzij Davy Pröpper en Pereiro de wedstrijd toch nog te kantelen. Een paar goede mogelijkheden waren voldoende om twee keer te scoren.

Het opstellen van Amrabat bleek een gouden greep. De middenvelder bestreek de gehele linkerflank en stond aan de basis van bijna alle gevaarlijke momenten van de thuisploeg. Met een levensgevaarlijke spits als Haller kreeg de buitenspeler na een kwartier ook eer van zijn werk. De Franse aanvaller knikte na een afgemeten voorzet van Amrabat de bal overtuigend achter Zoet: 1-0.

De jongere broer van Nordin probeerde vlak voor rust zelf ook nog tweemaal om Zoet te verschalken. Zijn eerste afstandsschot zeilde net over en een tweede poging eindigde in de handen van de PSV-doelman. Zoet moest bovendien ingrijpen toen Haller Moreno het bus instuurde en zijn tweede goal probeerde te maken. PSV zette daar niets tegenover waardoor Robbin Ruiter voor rust nauwelijks in actie hoefden te komen.

Na de snelle tegengoal herpakten de Domstedelingen zich, toch kantelde de wedstrijd in het voordeel van PSV. Amrabat moest zijn energie gebruiken om de rushes van Joshua Brenet te beteugelen en ook Jetro Willems werd meer in het spel betrokken. De linksback had na iets meer dan een uur voor de voorsprong kunnen zorgen na voorbereidend werk van Brenet, maar stuitte op de vuisten van Ruiter met een hard schot vanuit kansrijke positie. De doelman van Utrecht stond ook op de juiste plek na een kapbeweging en een poging met rechts van Guardado.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen