Bosz over revival van FC Twente: "Dat is knap"

9 december 2016, 16:30

Ajax-coach Peter Bosz heeft bewondering voor de manier waarop FC Twente zich terug heeft geknokt. De Overijsselse club dreigde afgelopen zomer vanwege het financiële wanbeleid van de laatste jaren naar de Jupiler League te worden gestuurd, maar bleef uiteindelijk toch op het hoogste niveau en staat twee wedstrijden voor de winterstop zesde. Zondag gaat Ajax op bezoek in de Grolsch Veste in Enschede.

"Ik vind dat ze het verrassend goed doen. Leuk. Op sterven na dood zijn en dan zo terugkomen, dat is knap", zegt Bosz op de officiële website van Ajax over de eerstkomende tegenstander. "Ik moet zeggen dat de mensen bij Twente toch een aardige selectie hebben samengesteld. Met een toch wel aantal onbekende spelers voor ons in Nederland. Ze hebben natuurlijk ook de link met Manchester City. Ik vind dat Twente leuk voetbal speelt en goed presteert. Ze staan niet voor niets zo hoog."

Ajax, dat ongeschonden uit de strijd met Standard Luik (donderdag, 1-1) in de Europa League is gekomen, is al twintig duels op rij ongeslagen en kwam in de laatste 41 wedstrijden telkens tot scoren. Als de Amsterdammers zondag ook tegen FC Twente een doelpunt maken, dan evenaren ze het clubrecord dat tussen december 1996 en maart 1998 werd neergezet. "Het geeft aan dat je toch wel iets goed doet", aldus Bosz, al blijft hij er nuchter onder. "Maar het levert geen punten op en dat is samen met goed voetballen toch het belangrijkste. Dat je dan af en toe tegen een record aanloopt, is natuurlijk wel leuk."

Daley Sinkgraven, Lasse Schöne en Vaclav Cerny zijn vraagtekens bij Ajax voor het duel met Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen