Congo en Marokko ronde verder, Ivoorkust kan naar huis

24 januari 2017, 21:58   Bijgewerkt: 25 januari 2017, 00:35

In Groep C van de Afrika Cup zijn dinsdagavond de twee tickets voor de kwartfinales verdeeld. Democ. Republiek Congo en Marokko zijn de teams die doorstoten naar de volgende ronde, zo is duidelijk geworden. Voor titelhouder Ivoorkust en Togo, die allebei in de laatste groepsronde verloren, zit het toernooi er na drie wedstrijden al op.

Prachtgoal helpt Marokko

Marokko begon als nummer twee van de poule aan de derde speelronde, met drie punten uit twee duels. De ploeg van Hervé Renard (foto) was echter nog niet zeker van de volgende ronde, aangezien Ivoorkust bij een zege op de Noord-Afrikanen het land van Karim El Ahmadi nog voorbij kon streven. Dit is echter niet gebeurd, aangezien Marokko de aanval van Ivoorkust wist af te slaan. Het team van Renard won met 1-0, door een geweldige goal van Rachid Alioui in de 64ste minuut. Hij deponeerde de bal van afstand op prachtige wijze in de verre kruising.

In de eerste helft was Marokko ook al dicht bij een goal geweest, maar Faycal Fajr zag zijn vrije trap op de lat uiteen spatten. Bij de Noord-Afrikanen deed Karim El Ahmadi de hele wedstrijd mee, hij zal door het bereiken van de volgende ronde nog wat langer wegblijven bij zijn werkgever Feyenoord.

Congo imponeert

Marokko is als tweede geëindigd in de groep, achter Democ. Republiek Congo. De tweevoudig winnaar van het toernooi pakte vier punten uit de eerste twee duels en sloot de groepsfase dinsdag in stijl af. Het team van Florent Ibengé won vanavond namelijk met 1-3 van hekkensluiter Togo.

Junior Kabananga zorgde na een halfuur met zijn derde goal van het toernooi voor de openingstreffer, Firmin Ndombe Mubele tilde de marge kort na rust naar 0-2. Via invaller Kodjo Laba deed Togo nog wel wat terug, maar het slotakkoord was tien minuten voor tijd weer voor Congo. Paul-Jose M'Poku schoot op mooie wijze een vrije trap tegen de touwen en bepaalde de eindscore op 1-3.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen