Ter Avest: "We sneden onszelf in de vingers tegen Ajax"

12 maart 2017, 22:46
Ter Avest:

Hidde ter Avest vindt dat FC Twente het aan zichzelf te wijten heeft dat het met 3-0 ten onder ging bij Ajax. De 19-jarige rechtsachter vindt het jammer dat de Tukkers de pittige uitwedstrijd na een prima eerste helft uit de handen lieten glippen.

"Deze nederlaag is echt balen", zegt Ter Avest tegen FCUpdate.nl over het uitduel met Ajax.  Ik denk dat we in de eerste helft goed compact stonden, maar in de tweede helft niet meer georganiseerd waren. We sneden onszelf in de vingers", aldus de jonge back. "We kregen de 1-0 tegen na stom balverlies en gingen het toen opeens heel anders doen. We konden het niet meer oppakken, waardoor zij nog verder uit konden lopen. Omdat we de aansluitingstreffer wilden forceren, werden de ruimtes heel groot en werd het voor hun een stuk makkelijker om te voetballen."

Ter Avest vindt niet dat Twente te veel respect toonde voor Ajax. "Dat vind ik te makkelijk gezegd. In de eerste helft speelden we namelijk goed voetballen en maakten we het Ajax heel moeilijk. Het is jammer dat de tweede helft een stuk minder was", aldus de rechtspoot, die wel heeft genoten van de 1200 meegereisde fans. "Je ziet dat het leeft. Wij zijn FC Twente."

Het seizoen wordt door Ter Avest omschreven als 'niet onaardig'. Met een zevende plek is dat misschien wel een understatement. Maar toch: hoe goed Twente ook presteert, door een straf zit Europees voetbal er niet in. Hoe vervelend is dat nou voor de selectie? "Die vraag krijgen we nu heel vaak, maar we wisten het voor het seizoen ook al", reageert Ter Avest. "We willen het hoogst haalbare presteren."

[photo,105266,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen