Castaignos lacht weer: "Ik was het plezier een tijdje kwijt"

26 augustus 2017, 17:18
Castaignos lacht weer:

De verhuur aan Vitesse doet Luc Castaignos goed. Ook al moet de spits Tim Matavz voor zich dulden, hij heeft z'n plezier weer terug. Dat was de huurling van Sporting Portugal juist verloren. "Ik was het plezier een tijdje kwijt. Maar nu sta ik elke dag weer met een lach op het veld."

Zijn buitenlandse avonturen bij Internazionale, Eintracht Frankfurt en in Portugal vielen tegen. "Dat is voetbal, dat is het leven. Als je geen risico's durft te nemen, blijf je maar staan waar je staat", aldus Castaignos tegen de NOS. "Ik hou van een avontuur en dat ben ik een paar keer aangegaan. Natuurlijk hoop je dan door te breken. Maar ik ben er supertrots op dat ik 24 ben en bij dat soort clubs heb gespeeld."

Zijn keuze voor Vitesse was een bewuste, omdat hij en trainer Henk Fraser bij Jong Oranje al eens samenwerkten. "Ik hou van mensen die oprecht en eerlijk zijn, die durven te zeggen wat ze denken. Ik ben ook iemand die soms iets zegt, terwijl ik het beter kan inslikken. Maar als het eerlijk gaat, heb ik met niemand problemen."

Fraser geeft op dit moment Matavz de voorkeur, en houdt Castaignos op de bank. "Matavz is meer een spits die wacht op zijn kans en dan toeslaat", zegt Castaignos. "Dat liet hij tegen Roda ook zien met een fantastische goal. Dan toont hij zijn klasse. Ik ben meer een meevoetballer, geef ruimte en mogelijkheden aan teamgenoten."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen