Update: Rechter beslist maandag over penalty's Lisse - Hoek

26 september 2017, 14:28   Bijgewerkt: 28 september 2017, 19:09

De KNVB besloot maandag om de strafschoppenserie van de bekerwedstrijd tussen FC Lisse en HSV Hoek over te laten nemen, maar daarmee is de soap nog niet ten einde. Lisse gaat namelijk in beroep tegen het besluit. 

Dat heeft de club dinsdag laten weten aan Omroep West. Het bekerduel eindigde vorige week in 2-2, waarna er strafschoppen genomen moesten worden. Lisse won die serie, maar de KNVB vond het onrechtmatig omdat er gebruik was gemaakt van het 'ABBA-systeem'. In dat systeem worden de penalty's in een andere volgorde genomen dan gebruikelijk is. 

Maandag besloot de KNVB om de serie over te laten nemen. Lisse liet al snel weten dat het juridische stappen overwoog en die heeft het dinsdag dus ondernomen. Het bestuur van de club stuurde vanmiddag een afvaardiging naar Zeist en haalt de zaak nu dus naar de rechter.

De penaltyserie staat ingepland voor woensdag 4 oktober. De winnaar van de penaltyserie wacht in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. 

Update 16:45: Maandag uitsluitsel in penaltydrama tussen Lisse en Hoek

Naar aanleiding van het kort geding dat FC Lisse heeft aangespannen tegen de KNVB zal de rechtbank in Utrecht aanstaande maandag om 14.00 uur uitspraak doen. De club uit Lisse hoopt op manier een nieuwe confrontatie met Hoek te voorkomen. Indien de zaak verloren wordt door de club, zal de penaltyreeks gewoon op 4 oktober om 21.00 uur worden afgewerkt.

Update 19:09: Nieuwe datum penaltyserie Lisse - Hoek

Indien de rechter besluit dat de strafschoppenserie tussen FC Lisse en HSV Hoek over zal moeten worden genomen, zal dit niet op 4 oktober gebeuren. Dit is verboden door de UEFA, omdat diezelfde avond de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Hongarije onder 19 en Slovenië onder 19 op het sportcomplex van Lisse plaatsvindt.

De nieuwe datum is nu 11 oktober. Ook de KNVB is blij met de wijziging, want deze zat eigenlijk te dicht op de uitspraak van de rechter, die maandag 2 oktober plaatsvindt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen