EFL komt met statement en wil in gesprek met Guardiola

25 oktober 2017, 15:42

Pep Guardiola heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien in de Engelse voetbalwereld. De coach van Manchester City had dinsdag stevige teksten in huis na het League Cup-duel met Wolverhampton Wanderers. In zijn ogen was de bal waarmee gespeeld werd niet van goede kwaliteit. Onzin, meldt de EFL.

Volgens de bond van het bekertoernooi is de Mitre-bal waarmee gespeeld werd van prima kwaliteit. Guardiola had dinsdag andere teksten in huis. "De bal is te licht, vliegt alle kanten op en is gewoon niet goed. Het is onmogelijk om te scoren met deze bal. Al mijn spelers begrepen er niets van. Ik vind het onvoorstelbaar dat de League Cup met deze bal speelt. Het zal wel met geld te maken hebben. Dit is echt helemaal niets", sprak de trainer.

De EFL meldt in een speciaal statement dat de bal aan de eisen van de FIFA voldoet. "Natuurlijk kan iedereen zijn eigen voorkeuren hebben", bericht de bond tevens. "Toch weten wij zeker dat deze bal geen slechte invloed kan hebben op het spel", aldus de EFL, die wel zegt begrip te hebben voor Guardiola. "We willen graag in gesprek met meneer Guardiola om zijn mening te horen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen