De toekomst van Oranje: hoe ziet de kalender eruit?

14 november 2017, 12:07   Bijgewerkt: 6 september 2018, 12:39

Het oefenduel van Oranje met Roemenië betekent het einde van een nieuwe, zwarte periode van het Nederlands elftal. De blik moet na het eindsignaal in Boekarest op de toekomst. Maar hoe ziet die toekomst er in grote lijnen uit voor het Nederlands elftal? In elk geval is er een heel kalenderjaar geen enkele officiële wedstrijd. 

Twee vragen zijn in de nabije toekomst het belangrijkste: wie stelt de KNVB aan als nieuwe bondscoach, en wie gaat de functie van technisch directeur in Zeist vervullen? De bond heeft lang de tijd om zich hierover te bezinnen, want de eerste serieuze interland van het Nederlands elftal is pas in maart 2019. Op 21 maart begint de kwalificatiecyclus voor het EK van 2020. De loting is op 2 december 2018 in het Ierse Dublin.

De nieuwe bondscoach kan 2018 dus gebruiken om te bouwen aan een nieuw Nederlands elftal. Oranje wacht in het voorjaar in ieder geval oefenwedstrijden tegen Engeland (23 maart, in Amsterdam) en Spanje (27 maart, in Spanje). De volgende is na afloop van de competitie als de WK-gangers zich gaan prepareren voor het eindtoernooi in Rusland en Nederland als sparringpartner mag optreden.

Nations League

Nieuw is de Nations League: een landencompetitie. De UEFA vervangt hier mee losse oefeninterlands. Nederland is ingedeeld in Divisie A, de hoogste divisie van deze competitievorm. De Divisie wordt opgedeeld in vier poules van drie ploegen. Nederland hoort op 24 januari 2018 tijdens de loting in het Zwitserse Lausanne wie het treft. Mogelijke opponenten zijn Duitsland, Portugal, België, Spanje, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië, Polen, Kroatië en IJsland.

De groepswedstrijden – landen spelen een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar – staan voor het najaar van 2018 op de rol, finalewedstrijden voor de zomer van 2019.  Via de Nations League vallen ook tickets voor het EK te verdienen. Voor een gedetailleerde uitleg van de Nations League verwijzen we je door naar: Nations League én kwalificaties: hoe zit het nou precies?

Alle belangrijke data voor Oranje op een rij

2018

24 januari: loting Nations League

23 maart: Nederland - Engeland (Amsterdam)

27 maart: Spanje - Nederland (locatie nog onbekend)

zomer: oefeninterlands

6-8 september: 1e speelronde Nations League

9-11 september: 2e speelronde Nations League

11-13 oktober: 3e speelronde Nations League

14-16 oktober: 4e speelronde Nations League

15-17 november: 5e speelronde Nations League

18-20 november: 6e speelronde Nations League

2 december: loting EK-kwalificatie

2019

21-26 maart: EK-kwalificatiewedstrijden

5-9 juni: finales Nations League

7-11 juni: EK-kwalificatiewedstrijden

5-10 september: EK-kwalificatiewedstrijden

10-15 oktober: EK-kwalificatiewedstrijden

14-19 november: EK-kwalificatiewedstrijden

Begin december: loting groepsfase EK 2020

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen