Officieel: Italië breekt met falende bondscoach Ventura

15 november 2017, 18:40

Giampiero Ventura (69) is ontslagen als bondscoach van Italië. De nationale bond heeft dit woensdag bevestigd. Onder Ventura slaagde de viervoudig wereldkampioen er niet in zich te plaatsen voor het WK. Na de mislukte play-offs tegen Zweden hing het ontslag hem al als het zwaard van Damocles boven het hoofd.

Ventura weigerde maandag na afloop van de return tegen Zweden zelf de handdoek te gooien. Woensdag sprak hij met een delegatie van de Italiaanse bond (FIGC). In Rome werd hem medegedeeld dat hij niet langer bondscoach is.

Italië stelde Ventura na het EK 2016 aan als opvolger van Antonio Conte. Het plan was om met Ventura het WK en het EK 2020 mee te maken. Italië eindigde in de WK-kwalificatiegroep achter Spanje en moest in de play-offs via Zweden het eindtoernooi zien te bereiken.

Maar de Scandinaviërs waren in Solna met 1-0 te sterk en in Milaan werd maandag niet gescoord. Het is voor de eerste keer sinds 1958 dat de Squadra Azzurra ontbreekt op een wereldkampioenschap.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen