Ontketend Arsenal wervelt langs Palace, ook winst United

20 januari 2018, 18:01

Het in crisis verkerende Arsenal heeft zaterdag op passende wijze antwoord gegeven op de slechte reeks en de geruchten over vertrekkende spelers. De ploeg van Arsene Wenger gaf tegen Crystal Palace een galavoorstelling weg en stond al na twintig minuten met 4-0 voor. Uiteindelijk won het team met 4-1. Ook Manchester United heeft drie punten gepakt, door met minimale cijfers te winnen bij Burnley: 0-1.

Arsenal - Crystal Palace 4-1

Het ging de afgelopen week bij Arsenal eigenlijk alleen maar over het vertrek van Alexis Sánchez. De aanvaller staat op het punt om te vertrekken naar Manchester United, dat Henrikh Mkhitaryan de omgekeerde weg laat bewandelen. Zaterdag heeft Arsenal de geruchten even kunnen verstommen door tegen Crystal Palace een heuse show weg te geven. Verwacht werd dat de moeizaam draaiende Gunners het zwaar zouden krijgen, maar dat bleek totaal niet het geval. Al na 22 minuten stond er een onvoorstelbare 4-0 (!) stand op het scorebord.

Nacho Monreal opende het bal door na zes minuten raak te koppen uit een hoekschop. De Spanjaard was bij de twee goals daarna, van Alex Iwobi en Laurent Koscielny, juist de aangever door op de linkervleugel door te komen en de bal goed af te geven. Mesut Özil speelde Alexandre Lacazette in de 22ste minuut vervolgens prachtig vrij met een hakbal, waarna de Franse spits de bal in de hoek deponeerde. In het restant van het duel deed Arsenal het rustiger aan en maakte Palace nog een eretreffer. Luka Milivojevic tekende een kwartier voor het einde voor de 4-1. Bij Palace stonden Timothy Fosu-Mensah en Patrick van Aanholt in de basis. Voor Arsenal is het de eerste zege van 2018. 

Burnley - Manchester United 0-1

Everton - West Brom 1-1

Everton is er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van West Bromwich Albion dat voorlaatste staat: 1-1. Op Goodison Park kwamen The Baggies na zeven minuten zelfs op voorsprong. Jay Rodriguez schoof koeltjes raak na een pass van Grzegorz Krychowiak. Oumar Niasse bepaalde de eindstand in de zeventigste minuut op 1-1 door op aangeven van debutant Theo Walcott hard raak te schieten. Het duel werd overigens ontsierd door een incident in de 59ste minuut. Salomon Rondon brak het kuitbeen van Everton-middenvelder James McCarthy door hard tegen de achterkant van zijn been te schieten. De 'dader' barstte in tranen uit toen hij de schade bij de middenvelder zag.

Leicester City - Watford FC 2-0

Leicester City is opgeklommen naar de zevende plaats in de Premier League, dankzij een 2-0 overwinning op Watford. Een rake strafschop van Jamie Vardy en een prachtig doelpunt van Riyad Mahrez in de slotfase volstonden voor de drie punten.

Overige uitslagen:

Stoke City - Huddersfield Town 2-0

West Ham United - AFC Bournemouth 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen