Braber stopt met voetballen en krijgt functie bij RKC

15 maart 2018, 18:05

Robert Braber (35) zet een punt achter zijn carrière. Na dit seizoen keert de middenvelder terug naar RKC Waalwijk, waar hij een baan krijgt als professioneel teammanager. De Rotterdammer, nu nog spelend voor Helmond Sport, kwam tot 178 optredens in de Eredivisie.

Braber speelde voor onder andere NAC Breda, Excelsior, RKC en Willem II. In het buitenland kwam hij uit voor het Duitse FC Ingolstadt. 'Na zestien jaar betaald voetbal heb ik het besluit genomen om eind dit seizoen een punt te zetten achter mijn betaald voetbalcarrière. Ik ben erg gelukkig dat ik zo lang mijn droombaan heb mogen beoefenen', zegt Braber op zijn eigen Instagram-account.

In zijn nieuwe functie bij RKC gaat Braber allerlei zaken oppakken. Zo ontfermt hij zich over het regelen van oefenduels, de KNVB-zaken die gaan over de wedstrijden van RKC, het wagenpark van de club en huisvesting voor spelers. Tevens wordt Braber vertrouwenspersoon. "Een belangrijke stap op weg naar verdere professionalisering", zegt RKC-directeur Frank van Mosselveld tegen het Brabants Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen