Valverde verdedigt keuze om Messi en Busquets rust te geven

30 september 2018, 13:23

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde heeft geen spijt van het feit dat hij Lionel Messi en Sergio Busquets rust gaf tegen Athletic Bilbao zaterdagmiddag. Zonder hen in de basis verspeelden de Catalanen voor de derde keer op rij punten in de Primera Division. "Ik neem deze verantwoordelijkheid op me, maar ik moest deze keuze maken. Je kunt niet elke wedstrijd met dezelfde elf spelers beginnen."

Dat vertelde de coach na het teleurstellende duel zaterdagmiddag (1-1). "Die beslissingen maken we in het belang van de club. We hebben vier wedstrijden in tien dagen. Dat is veel. Ik geloofde dat Leo en Sergio allebei rust nodig hadden om ook woensdag weer belangrijk te kunnen zijn." Dan speelt de Catalaanse grootmacht tegen Tottenham Hotpur in de Champions League.

"Natuurlijk neemt dat risico's met zich mee, omdat we twee van de beste spelers ter wereld missen. In elk team zouden ze worden gemist. Maar hadden we gewonnen, had niemand aan mijn keuzes getwijfeld."

Messi: "Niet van één iemand afhankelijk"

Ook Messi sprak zich na de wedstrijd in de Spaanse media uit over het derde puntverlies op rij. "Onze recente uitslagen zijn teleurstellend. Maar we moeten rustig blijven, het seizoen duurt nog lang", aldus de Argentijn, die niet vond dat zijn afwezigheid per se de oorzaak was van de remise. "Het team is niet afhankelijk van één iemand om te winnen. Maar we moeten op ons veel gebieden wel verbeteren, vooral verdedigend. Tegen ons scoren was vorig seizoen namelijk nog heel moeilijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen