Dortmund doet Bayern pijn en bouwt voorsprong uit

10 november 2018, 20:40

Het prachtige affiche tussen koploper Borussia Dortmund en Bayern München is zaterdagavond geëindigd in 3-2. De meeslepende topper kende twee uitblinkers die ook voor de vier van de vijf goals zorgden: Marco Reus van Dortmund en zijn voormalige teamgenoot Robert Lewandowski.

Lijstaanvoerder Dortmund kon bij een overwinning op Der Rekordmeister het verschil uitbouwen tot zeven punten. Bayern, dat aantrad zonder de geblesseerde Arjen Robben, moest eigenlijk winnen om nog niet verder achterop te raken in de titelstrijd.

Bij rust leek er weinig aan de hand voor de club uit München. Wie anders dan Robert Lewandowski had met een uitstekende kopbal de gasten op voorsprong gezet. Beide ploegen kregen kansen op goals, maar alleen de Pool verscheen voor rust op het scorebord.

In de tweede helft ontpopte Der Klassiker zich daadwerkelijk tot een spektakelstuk. Marco Reus benutte kort na de hervatting een strafschop, Lewandowski zorgde weer voor een nieuwe voorsprong en vervolgens was het weer Reus die op prachtige wijze de 2-2 binnenvolleyde.

In de tussentijd was Paco Alcácer de teleurstellende Mario Götze komen aflossen. De van FC Barcelona gehuurde Spanjaard kroonde zich tot matchwinner toen hij na een counter Manuel Neuer passeerde en prompt de winnende maakte.

Door de 3-2 doet Dortmund uitstekende zaken. Bayern is op zeven punten gezet en de naaste belager (Borussia Mönchengladbach) blijft op vier punten achterstand staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen