Heerenveen met pijn en moeite langs amateurs van ODIN '59

19 december 2018, 20:29

Voor sc Heerenveen is de volgende ronde van het bekertoernooi een feit. Op bezoek bij derde divisionist ODIN '59 wonnen de Friezen met 1-3, al ging dat allesbehalve eenvoudig; Heerenveen keek binnen twee minuten al tegen een achterstand aan. Het team van trainer Jan Olde Riekerink kwam de vroege 1-0 snel te boven en rekende vervolgens - zonder indruk te maken - af met de amateurploeg.

Het vroege openingsdoelpunt zorgde voor uitzinnige vreugde bij de ODIN-supporters, die massaal aanwezig waren in het stadion van Telstar. Na een vreselijk zwakke terugspeelbal van Nemanja Mihajlovic schoot Mitchel Bormann overtuigend raak in de verre hoek achter Warner Hahn. Niet voor niets scoorde de rechtsback van ODIN al zes keer in zeven wedstrijden.

Vanaf dat moment leek het eenrichtingsverkeer te gaan worden. Maar niets was minder waar. Op een paar kansen voor Heerenveen na, was er nauwelijks sprake van groot kwaliteitsverschil. Ook na de 1-2 van Sam Lammers, die van dichtbij ongedekt kon toeslaan, bleef ODIN knokken voor wat het waard was.

En dat zorgde gek genoeg voor een spannende slotfase. Via een kopbal en een reeks corners waren de amateurs zelfs nog behoorlijk dicht bij de gelijkmaker. Toch kon ODIN voorin geen vuist meer maken en bekeren de Friezen door na een minimale zege. De nummer negen in de derde divisie kreeg uiteraard een welverdiende staande ovatie van de aanwezige supporters.

Opstellingen en beoordelingen*

sc Heerenveen: Warner Hahn 6, Sherel Floranus 4, Kik Pierie 6, Lucas Woudenberg 6, Nemanja Mihajlovic 3 (46. Marco Rojas 6), Ben Rienstra 6, Yuki Kobayashi 6, Michel Vlap 6 (85. Jordy Bruijn -), Pelle van Amersfoort 5, Sam Lammers 6, Aber Zeneli 5

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen