Overwinning van AZ geeft Van den Brom en Til weer vertrouwen

7 december 2018, 21:47

AZ-trainer John van den Brom was blij dat zijn ploeg eindelijk weer eens drie punten pakte. Hoewel dat 'slechts' twee wedstrijden geleden was, zaten de Alkmaarders er niet echt lekker in de laatste weken en dus kwam de 0-3 van vrijdagavond meer dan gelegen. "Dit geeft vertrouwen voor de keepers, verdedigers en aanvallers", doelde de coach op het aantal doelpunten voor én tegen.

Op het clubkanaal blikte de oefenmeester terug op de overwinning in Limburg. "Er is blijdschap vanwege de wedstrijd die we hebben gespeeld en het feit dat we de nul hebben gehouden", aldus een blije Van den Brom, die vond dat AZ bijna de hele wedstrijd de betere ploeg was. "Alleen het kwartier na rust hadden we het heel moeilijk, Fortuna kreeg toen veel kansen. Maar we waren onverzettelijk om geen goal tegen te krijgen."

En dus was er een terechte zege, mede door een vroeg doelpunt van Mats Seuntjens. "Dan zie je dat we prima kunnen voetballen. We waren goed aan de bal, kregen veel kansen en maken drie geweldige goals. De eerste treffer werkte toch bevrijdend", knikte de coach over de moeizame laatste weken. "Ik heb anders dan vorige week wel een team gezien."

Weg omhoog

Ook aanvoerder Guus Til was 'opgelucht en blij' met de overwinning. "AZ hoort niet op de zevende plaats en deze zege helpt ons weer naar boven toe", wist de captain. "Het was een wedstrijd vol strijd. Wij gingen beter met de kansen om dan zij, want ook na de pauze hadden ze veel kansen." Toch wonnen de Alkmaarders eindelijk weer en dat zorgt voor vertrouwen bij Til, die omhoog naar plek vier wil kijken. "Honderd procent. En de beker, daar moeten we vol voor gaan." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen