Arsenal spoelt nasmaak van pak slaag weg met zege

1 januari 2019, 17:58   Bijgewerkt: 1 januari 2019, 20:28

Arsenal heeft de kater van de fikse nederlaag tegen Liverpool (5-1) weggespoeld. De Londenaren zegevierden op nieuwjaarsdag in het stadsonderonsje tegen Fulham: 4-1. De op papier royale zege was geflatteerd, want Arsenal had het lange tijd moelijk met Fulham.

 

In het eigen Emirates Stadium speelde Arsenal angstig, met veel fouten. Het elftal van Unai Emery had zichtbaar moeite de bal in de ploeg te houden. Ook ontsnapten de gastheren tot twee keer toe aan een achterstand. Beide keren had Ryan Sessegnon zijn vizier niet op scherp. Oog in oog met Bern Leno zocht het achttienjarige talent de verre hoek, maar mikte hij net naast. Sessegnons miste later een grotere kans door bij een intikker over de bal te maaien.

De rekening van die missers kreeg Fulham betaald. Granit Xhaka pikte in de zestien een voorzet op, die Alexandre Lacazette liet lopen. De Zwitser kreeg voldoende ruimte om af te ronden en deed dat ook.  Nog voor rust hadden The Gunners mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden, maar Pierre-Emerick Aubameyang en Xhaka misten prima kansen.

In de tweede helft verdubbelde de thuisploeg hun voorsprong alsnog. Een wonderschone combinatie met veel korte passjes rondde Lacazette koeltjes af. Maar Fulham weigerde zich over te geven en zocht naar de aansluitingstreffer, die de promovendus ook kreeg.  Aboubakar Kamara - vorige week in opspraak geraakt, omdat hij een opgeëiste penalty miste - bracht de spanning helemaal terug. Vooral ook omdat Arsenal het na de goal even helemaal kwijt was.

Een nieuwe tegenvaller bleef Arsenal wel bespaard nadat Aaron Ramsey in de rebound voor de bevrijdende 3-1 tekende. Het was definitief over en sluiten met de treffer van Aubameyang. Zijn schot werd van richting veranderd en bepaalde Aubameyang daarmee de eindstand op 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen