Slot ziet halfleeg stadion Partizan als voordeel voor AZ

18 september 2019, 23:44

AZ speelt donderdagavond niet in een heksenketel, maar in een halfleeg stadion tegen Partizan Belgrado. Door een straf van de UEFA moet de Servische club de wedstrijd in de Europa League zonder supporters spelen. Kinderen zijn daarentegen wel welkom. Arne Slot denkt dat het een voordeel is dat AZ de groepsfase begint met een relatief rustige uitwedstrijd.

"Puur kijkend naar het resultaat is het een voordeel dat hun supporters er niet bij zijn", zegt de AZ-trainer tegen FOX Sports. De Alkmaarders zullen het in de groepsfase van de Europa League ook opnemen tegen topfavoriet Manchester United en het onbekende Astana. "Ik denk dat we met Astana en Partizan kunnen concurreren voor plek twee. Als we dat vinden, moeten we dat morgen laten zien."

AZ overleefde drie voorrondes en wil nu ook in het hoofdtoernooi indruk maken. "Als je kijkt hoe wij de zes duels in de play-offs hebben beleefd; het enthousiasme spat ervan af. Voor het spelen van Europees voetbal hebben we vorig jaar ook het hele seizoen gespeeld. Dit leeft dus enorm", zegt Slot via de clubkanalen.

Net als Astana is Partizan een vrij onbekende club voor het Nederlandse voetbalpubliek. Bij AZ kent men de Servische tegenstander echter goed. "We hebben veel beelden bekeken en er was iemand van ons bij de laatste uitwedstrijd. We weten dat ze een mix van ervaring en talent in de selectie hebben en verwachten dat zij fanatiek beginnen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen