Sparta heeft geen moeite met RKC en staat knap zesde

21 september 2019, 20:33   Bijgewerkt: 21 september 2019, 21:54

Sparta Rotterdam heeft zichzelf een goede dienst bewezen door met 4-0 af te rekenen met RKC Waalwijk. De Rotterdammers waren heer en meester en creëerden heel veel kansen. Bryan Smeets, Ragnar Ache, Halil Dervisoglu en Mohamed Rayhi verzorgden de doelpunten, waardoor de Rotterdammers hun derde overwinning van dit seizoen bewerkstelligden. De medepromovendus uit Waalwijk wacht nog altijd op de eerste driepunter.

De wedstrijd had even nodig om op gang te komen, maar na vijf minuten was de eerste kans voor Bilate een feit. Hij probeerde het van dichtbij in de korte hoek maar werkte de bal naast. Daarna was het Sparta dat de ene na de andere kans creëerde. De eerste grote kans van Sparta was voor Dervisoglu in de negende minuut van de wedstrijd. Na knap voorbereidend werk van Harroui, schoot Dervisoglu de bal tegen de kruising. Even later was het Harroui die het zelf probeerde, maar had doelman Etienne Vaessen een knap antwoord in de korte hoek.

Enkele relatief ongevaarlijke momenten van Sparta verder, was het na een kwartier 1-0 voor de Rotterdammers. Na een actie van Dervisoglu trok hij de bal vanaf de achterlijn terug en wist Smeets de bal binnen te werken. De minuten daarna werd het van beide kanten wat rustiger. Dirk Abels had twee gevaarlijke voorzetten waar zijn ploeggenoten geen voet tegenaan wisten te krijgen en Stijn Spierings probeerde het tweemaal van afstand, zonder succes. Vlak voor rust wist Sparta ook de 2-0 tegen de touwen te krijgen. Abdou Harroui omspeelde zijn tegenstander en legde de bal panklaar op het hoofd van Ache.

En zo goed als de Spartanen de eerste helft afsloten, zo goed begonnen ze de tweede. Drie minuten na de hervatting kwam Ache door over de linker flank en slingerde de bal voor het doel en vervolgens was het Halil Dervisoglu die met een kopbal à la Bep Bakhuys doelman Vaessen verschalkte. Vanaf dat moment begon ook RKC de nodige kansen te creëren, maar Tim Coremans was vastberaden om zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant kwam er dus wat meer ruimte te liggen en daar profiteerde Sparta van. Na een klein uur spelen was het Rayhi die de 4-0 op het scorebord schoot. Hij liep een teruggetrokken bal van Harroui binnen.

Dat was ook direct de eindstand. Sparta stijgt tijdelijk naar de zesde plek in de eredivisie en kan zich opmaken voor het uitduel tegen Fortuna Sittard. Voor RKC is er nog een hoop werk aan de winkel, de hekkensluiter vervolgt de jacht naar de eerste overwinning volgende week tegen Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*: 

Sparta: Coremans 7, Faye 6, Mattheij 6, Vriends 6,5, Abels 6,5, Rayhi 6,5, Auassar 6,5 (Rigo 6), Harroui 7,5 (Karami -), Smeets 7, Dervisoglu 7,5, Ache 7 (Piroe -). 

RKC: Vaessen 5,5, Nieuwpoort 6,5, Delcroix 4,5, Meulensteen 5, Gaari 5, Leemans 6, Spierings 6, Rienstra 5,5 (Mulder 6), Elbers 5,5, Bilate 5,5 (Vermeulen -), Tahiri 5 (Vente 5,5).

Man of the match: Harroui

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen