Bakker verlaat profvoetbal en tekent bij amateurs van Staphorst

27 december 2019, 11:50
Bakker verlaat profvoetbal en tekent bij amateurs van Staphorst

Erik Bakker zegt het profvoetbal vaarwel en zal zich na de winterstop aansluiten bij de amateurs van VV Staphorst. Dat heeft de club via de officiële kanalen naar buiten gebracht. De middenvelder wil zich na een mislukt avontuur in Finland op zijn maatschappelijke carrière gaan richten.

Bakker (29) begon zijn loopbaan bij PEC Zwolle, dat toen nog FC Zwolle heette, en speelde tussen tot 2011 meer dan 120 wedstrijden voor de Overijsselse club. Daarna vertrok hij naar SC Cambuur, waarmee hij kampioen van de Eerste Divisie werd. Hij scoorde in de kampioenswedstrijd tegen Excelsior. Met de Friezen degradeerde hij in 2016 weer naar het tweede niveau, waarna hij in 2017 terugkeerde bij Zwolle en vorig seizoen nog voor De Graafschap speelde.

'Multifunctioneel'

Een uitstap naar het Finse FC Honka Espoo liep uit op een teleurstelling en sinds zijn terugkeer naar Nederland zat Bakker zonder club. Nu sluit hij dus in januari aan bij Staphorst, dat op de tweede plaats staat in de Hoofdklasse B en dus volop in de race is voor promotie naar de Derde Divisie. De samenwerking tussen Bakker en Staphorst is in eerste instantie voor de rest van het seizoen, maar wat de technische commissie van de club betreft blijft het daar niet bij.

"Wij kunnen een multifunctionele speler met de kwaliteiten van Erik goed gebruiken, want deze staan buiten kijf en zijn dus van toegevoegde waarde. Anderzijds is er ook gekeken naar volgend seizoen en is de intentie uitgesproken om de samenwerking langer te laten duren dan een half seizoen. De directe beschikbaarheid van Erik is natuurlijk mooi meegenomen, zodat speler en club de tweede seizoenshelft optimaal van elkaar kunnen profiteren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen