Officieel: Sturing bij Vitesse opvolger van coach Slutsky

30 december 2020, 14:36   Bijgewerkt: 30 december 2020, 18:03

Edward Sturing wordt de trainer van Vitesse. Dat maakte de club dinsdagmiddag bekend via de website van de club. Eerder maakte De Gelderlander al melding van het nieuws na het spreken van meerdere bronnen rondom de Eredivisionist uit Arnhem. Het clubicoon maakt dit seizoen af en wordt daardoor de opvolger van de opgestapte Leonid Slutsky. Nicky Hofs en Raimond van der Gouw blijven bij de A-selectie betrokken.

De 57-jarige stond bovenaan het lijstje. Eerder kwam hij nog niet tot overeenstemming met de subtopper, waarna Joseph Oosting tijdelijk werd aangesteld. Oosting wordt nu weer assistent van Sturing. Hij verspeelde slechts twee punten in drie duels. Ook Jordi Cruijff en Roger Schmidt werden als kandidaten genoemd. Vitesse staat tijdens de winterstop op een zesde plaats in de vaderlandse competitie.

Sturing is content vanwege zijn nieuwe rol: "Zoals ik al vaker heb gezegd, wil ik van waarde zijn voor de club. Ik heb er goed over nagedacht. Uiteindelijk is het een combinatie van clubliefde en de potentie die ik in de selectie zie, wat mij heeft doen besluiten terug te keren als hoofdtrainer. Daarnaast was het voor mij heel belangrijk dat Joseph betrokken kon blijven bij de staf. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met de stafleden, de selectie en de steun van de supporters er alles uit gaan halen wat er in zit de komende zes maanden."

Allach ziek

Een opvallende afsluiter van het persbericht: technisch directeur Mo Allach heeft zich ziek gemeld, zijn taken worden voorlopig overgenomen door Marc van Hintum. Over hoe het en waarom, is niets bekend gemaakt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen