PSV wint ook tweede duel met Faber en sluit slecht 2019 goed af

21 december 2019, 21:41   Bijgewerkt: 22 december 2019, 09:27

PSV heeft het rampzalige kalenderjaar 2019 zaterdagavond afgesloten met een cruciale én royale zege op PEC Zwolle. In eigen huis was het veldspel niet groots, maar de doelpunten van Mo Ihattaren en Cody Gakpo waren dat wél. Omdat ook Bruma en Jorrit Hendrix scoorden, werd de vroege openingstreffer van Mustafa Saymak ongedaan gemaakt (4-1).

De treffer van Saymak – drie droog raakschoot nadat hij de bal in de voeten kreeg van Schwaab – maakte de PSV-fans nog cynischer dan ze al waren, waardoor de gelijkmaker van Jorrit Hendrix ruim vijf minuten later meer dan welkom was. Na een ingooi ging de middenvelder een goede combinatie aan met Steven Bergwijn, waarna hij raakschoot in de korte hoek (1-1).

Niet veel later was Bergwijn opnieuw aangever, al was er een absolute hoofdrol voor Mo Ihattaren. Hij kreeg de bal in de zestien van zijn aanvalsmaatje, draaide heerlijk open en schoot na een klein half uur PSV op voorsprong met een prachbal in de kruising. Het was niet zo dat PSV zo heel veel beter was, maar vooral de minste slechte aan de bal en volop profiteerde van geklungel achterin bij PEC Zwolle. En zo kwam het direct na de thee ook op de 3-1: een voorzet van Ritsu Doan werd maar half weggewerkt bij PEC en zo in de voeten geschoten van invaller Bruma – die Hendrix kwam vervangen. De Portugees benutte het buitenkansje en zorgde voor veel opluchting bij Faber.

Met Afellay en Gastón Pereiro nog in de ploeg voltooide PSV het zo rampzalige 2019 nog alleraardigst in eigen huis tegen PEC Zwolle. Het zal wellicht de (terecht) kritische supporters wat gunstiger stemmen, al zal het na de jaarwisseling beter moeten dan het afgelopen kalenderjaar. Daarin werd het Europees uitgeschakeld en gaf het tot twee keer toe kansen op een Eredivisie-titel weg. Als de lijn onder Faber wordt doorgezet – ondanks dat het veldspel nog veel beter kan – wordt 2020 een mooier jaar voor de Eindhovenaren.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Lars Unnerstall 7; Jordan Teze 6,5, Daniel Schwaab 4,5, Timo Baumgartl 5, Nick Viergever 6,5, Jorrit Hendrix 6,5 (46. Bruma 7), Pablo Rosario 5, Mohamed Ihattaren 7 (81. Gaston Pereiro -), Ritsu Doan 5,5 (67. Ibrahim Afellay 5,5), Steven Bergwijn 7,5, Cody Gakpo 6,5

PEC Zwolle: Michael Zetterer 5, Sai van Wermeskerken 5, Darryl Lachman 5, Thomas Lam 5,5, Kenneth Paal, Rick Dekker 4,5 (46. Dennis Johnsen 4), Pelle Clement 5,5, Dean Huiberts 6,5 (71. Mike van Duinen -), Mustafa Saymak 6 (71. Sam Kersten -), Vito van Crooij 5, Lennart Thy 5

Man of the Match: Steven Bergwijn

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen