Haaland steelt weer de show, doelpunt St. Juste deert Bayern niet

1 februari 2020, 17:26

Er staat voorlopig geen maat op Erling Braut Haaland in de Bundesliga. Het Noorse fenomeen maakte zaterdag bij zijn eerste basisplaats voor Borussia Dortmund zijn zesde en zevende (!) doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. Daarmee had hij een groot aandeel in de 5-0 zege op Union Berlin. Bayern München maakte ondanks een goal van Jerry St. Juste ook geen fout en versloeg FSV Mainz met 1-3.

Borussia Dortmund - Union Berlin 5-0

Tegen FC Augsburg (drie doelpunten) en FC Köln (twee doelpunten) maakte hij als invaller al een verpletterende indruk, zaterdag mocht Haaland het voor de eerste keer vanaf de aftrap laten zien. Het fenomeen uit Noorwegen had slechts achttien minuten nodig om zijn eerste doelpunt te maken als basisspeler van Borussia Dortmund. Op aangeven van Julian Brandt prikte hij van dichtbij raak.

Dat was overigens al de 2-0. Borussia Dortmund was vijf minuten daarvoor op voorsprong gekomen door een doelpunt van een ander toptalent, Jadon Sancho. De jonge Engelsman maakte alweer zijn twaalfde competitiedoelpunt van het seizoen. Na rust voerde de thuisploeg de score verder op. Nadat Marco Reus en Axel Witsel een duit in het zakje deden, sloeg Haaland andermaal toe. Het was alweer zijn zevende treffer (!) in drie duels. Door de 5-0 zege stijgt Dortmund naar de derde plaats.

FSV Mainz 05 - Bayern München 1-3

Na Hertha BSC (0-4) en Schalke 04 (5-0) moest ook het FSV Mainz van St. Juste, Jean Paul Boëtius en Jeffrey Bruma eraan geloven. Laatstgenoemde maakte vlak voor het verstrijken van de winterse transferdeadline op huurbasis de overstap van VfL Wolfsburg naar Mainz en nam tegen Bayern München plaats op de bank. Met lede ogen zag hij aan hoe zijn nieuwe teamgenoten al na een halfuur een verloren wedstrijd speelden.

Wie anders dan topschutter Robert Lewandowski opende na acht minuten de score door op aangeven van Benjamin Pavard raak te koppen. Niet veel later verdubbelde Thomas Müller de score, waarna Thiago Alcantara na een fraaie actie de 3-0 binnen schoot. Dat St. Juste vlak voor rust met het hoofd de 3-1 maakte, was slechts een doekje voor het bloeden. In het tweede bedrijf nam Bayern de voet van het gaspedaal, met een doelpuntloze helft tot gevolg. Door de overwinning gaat Der Rekordmeister met twee punten op voorsprong op RB Leipzig (tijdelijk) aan kop in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen