PSG-preses aangeklaagd, voorzitter Malaga half jaar geschorst

20 februari 2020, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi is aangeklaagd door Zwitserse autoriteiten. In zijn functie als directeur van het Qatarese BeIN-mediagroep kwam zijn naam voor in een onderzoek naar gesjoemel met televisierechten voor FIFA-toernooien. Hij wordt ervan verdacht FIFA-secretaris-generaal Jerome Valcke te hebben omgekocht.

Het Zwitserse Openbaar Ministerie maakte bekend dat het gaat om uitzendrechten van FIFA-toernooien tussen 2018 en 2030. Het betreft niet alleen WK's, maar ook toernooien om de Confederations Cup. Ook is er een derde zakenman bij betrokken. Valcke zou gratis gebruik hebben gemaakt van een peperdure villa van Al-Khelaifi. Het gaat om een villa in Italië waarvan de woonlasten tussen de achthonderd duizend en 1,8 miljoen euro zouden bedragen. Het is ook niet voor het eerst dat Al-Khelaifi in verband wordt gebracht met corruptie.

Lees ook: PSG-eigenaar Al-Khelaifi wordt wederom verdacht van corruptie

In 2016 werd Valcke al voor tien jaar geschorst voor zijn dubieuze activiteiten. De Fransman maakte zich schuldig aan de illegale verkoop van tickets voor diverse wedstrijden op WK's. Ook maakte hij misbruik van de reiskostenregeling binnen de FIFA en handelde hij niet correct bij de verkoop van televisierechten. Ook zou Valcke bewijsmateriaal hebben vernietigd.

Malaga-voorzitter geschorst

Al-Khelaifi's landgenoot Abdullah Bin Nasser Al Thani zit oook in de problemen. De voorzitter en eigenaar van het Spaanse Malaga is door de bond voor een half jaar geschorst. Dit vanwege aanklachten van fraude, onbehoorlijk bestuur en onregelmatigheden. Al Thani zwaait sinds 2010 de scepter. Na successen in La Liga en de Champions League, gaat het de laatste jaren bergafwaarts. Malaga strijdt momenteel tegen degradatie uit de Segunda Division.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen