Ajax bindt Van Gelderen, AZ langer door met Sedlácek

10 juni 2020, 15:18
Ajax bindt Van Gelderen, AZ langer door met Sedlácek

Ajax heeft talent Liam van Gelderen (19) een nieuw contract gegeven. De centrale verdediger beschikte over een aflopende verbintenis in Amsterdam, maar heeft inmiddels zijn handtekening gezet onder nieuw, driejarig contract. Ook uit Alkmaar kwam er contractnieuws.

Van Gelderen, die nog niet debuteerde in de hoofdmacht van Ajax maar wel al diverse duels in het beloftenteam speelde, wordt gezien als een talentvolle verdediger. Ajax wilde een transfervrij vertrek voorkomen en spreekt met een nieuw driejarig contract bovendien vertrouwen uit in Van Gelderen. Hij staat sinds 2016 onder contract bij Ajax, toen hij in de jeugdopleiding terechtkwam. In november vorig jaar speelde hij wel al mee in een oefenduel van de Amsterdammers tegen Willem II.

AZ door met Sedlácek

Ook uit Alkmaar kwam er contractnieuws: middenvelder Richard Sedlácek (20) heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract. AFgelopen seizoen was de Tsjech aanvoerder van AZ Onder 19 en wordt gezien als een groot talent. "Het eerste seizoen bij AZ was door heimwee en weinig speelminuten moeilijk voor mij. Ik moest vechten voor mijn plek en dat heeft me uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt. Ook ben ik erg naar mijn teamgenoten toegegroeid en voel me daardoor nu thuis bij AZ", aldus de jeugdinternational. Vanaf volgend seizoen sluit hij aan bij Jong AZ in de Eerste Divisie.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen