Schmidt: "Accepteren dat er interlands gespeeld worden"

6 november 2020, 15:57

PSV kampt met bijzonder veel coronagevallen, toch is een aantal spelers gewoon opgeroepen voor de komende interlandperiode. Ook Cody Gakpo moet zich melden bij Jong Oranje, wat voor enkele vraagtekens zorgt in Eindhoven. Toch laten ze de spelers gewoon afreizen, mits zij daar zelf achter staan. "We moeten accepteren dat er interlands worden gespeeld."

Dat vertelt trainer Roger Schmidt op de clubsite. "Normaal gesproken zijn we ook ontzettend blij dat we onze spelers moeten afstaan. Op dit moment denk ik dat er een aantal jongens zijn die twee trainingsweken goed kunnen gebruiken, maar ik ga niemand vragen om hier te blijven", verduidelijkte de Duitser op de clubsite. "Die beslissing is niet aan mij. Bovendien is het een eer om voor je land te mogen uitkomen." De oproep van Gakpo is opvallend, want hij ontbreekt nog altijd vanwege positieve coronaresultaten. Denzel Dumfries krijgt bij het Nederlands elftal wel rust van Frank de Boer. Ook hij is nog altijd positief getest op het coronavirus. 

Naast alle vanwege corona afwezige gevallen, is vermoedelijk ook Ryan Thomas afwezig en achter de naam van Pablo Rosario staat een groot vraagteken. Zijn fitheid is na zijn coronabesmetting duidelijk minder en werd gisteren (donderdag) gewisseld in de rust. Mede daardoor ging het donderdagavond mis in de Europa League tegen PAOK Saloniki. "Sommige jongens waren fysiek, maar ook mentaal vermoeid. Dat zag ik in de eerste helft al. We waren minder geconcentreerd dan dat ik van mijn team gewend ben", zag Schmidt. 

Lees ookKluivert bij Jong Oranje

Tegen Willem II moet dat zeker beter. "We wilden een stap vooruit zetten in onze groep, maar moesten er één terug doen. Dat is teleurstellend, maar we mogen er ook niet te lang bij stil staan. We willen deze periode uiteraard afsluiten met een overwinning op zondag", zei Schmidt, die in de voorbereiding heeft ervaren dat Willem II een goede tegenstander is. Helemaal omdat PSV dus nog altijd met veel afwezigen kampt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen