Eijer kwam met corona op de IC: "Ik dacht: ik ga dood"

28 december 2020, 10:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het coronavirus heeft genadeloos toegeslagen bij René Eijer, de 57-jarige oud-trainer van Fortuna Sittard. De coach raakte net als zijn complete gezin besmet met het virus en terwijl bij zijn gezinsgenoten sprake was van lichte klachten, kwam Eijer terecht op de IC.

De familie vreesde direct al voor erge klachten bij de trainer, omdat hij de ziekte MS onder de leden heeft. Tegenover De Telegraaf blikt hij terug op de hectische tijd. "Elke keer kwam er wat bij. Ik bleef vol goede moed, hoe ziek ik ook was. Je hebt al MS, daarna corona erbij en toen kwam die longembolie. Bij de minste beweging hapte ik naar lucht. Ik dacht: ik ga dood, ik krijg echt geen lucht meer", vertelt hij.

Het ging slechter en slechter met de coach. "Ik voelde ook steeds meer druk aan een kant op mijn borst. De druk in mijn longen vond ik al beangstigend. Plotseling veranderde het gevoel op de plek waar mijn hart zit. Ik vertelde het aan de verpleegster. Daarop besloten ze een hartfilmpje te maken. Daaruit kwam voort dat ik hartritmestoornissen had gekregen. Het blijkt dat het hart harder moet pompen door de stress van embolieën in je lichaam."

Eijer is de gezondheidszorg dankbaar en looft het zorgpersoneel. "Het maakt nog wel een verschil of je hier corona hebt of ergens anders in de wereld. Het revalidatiecentrum Adelante in Limburg is een van de beste van Nederland. Dat ik nu thuis in de woonkamer weer op een hometrainer zit en zo heb kunnen herstellen, heb ik mede te danken aan alle specialisten daar. Je krijgt een fysiotherapeut, een diëtist, een ergotherapeut en een revalidatiearts toegewezen. Het is echt super."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen