Ex-bajesklant Kokorin naar Serie A: "Alleen op veld nog bad boy"

28 januari 2021, 11:44

Aleksandr Kokorin heeft in Fiorentina een nieuwe club gevonden. De 29-jarige Rus, die enkele jaren terug een gevangenisstraf uitzat, knokt zich daarmee knap terug van jaren vol tegenslagen. De Serie A is de eerste buitenlandse competitie waarin Kokorin gaat acteren.

Kokorin, die over een strafblad bezit na twee geweldsincidenten in Moskou, heeft een contract tot 2023 getekend bij de Italiaanse middenmoter. De spits werd op 6 mei veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, die hij wegens goed gedrag in september alweer tot het verleden mocht beschouwen. Het leverde hem een nieuw contract op bij Zenit Sint Petersburg, dat hem eerst verhuurde aan PFK Sotsji en later naar Spartak Moskou stuurde.

De 48-voudig international van Rusland bekende bij zijn presentatie spijt te hebben van de gebeurtenissen. "Wat er in mijn vaderland is gebeurd, was een heel slecht hoofdstuk in mijn leven. Ik heb daar een hoge prijs voor betaald", aldus Kokorin. "Ik heb mezelf en mijn familie beloofd nooit meer zulke fouten te maken. Ik wil bewijzen dat ik geen slechte jongen ben. Ik heb nu een geweldig en vredig leven. Alleen op het veld kan ik nog een 'bad boy' zijn."

Kokorin kwam in de problemen nadat hij in 2018 een man op straat en twee ambtenaren in een café mishandelde. Afgelopen januari was hij nog in beeld bij Feyenoord, waar hij herenigd kon worden met Dick Advocaat. De spits bleek financieel echter niet haalbaar en verkaste naar Sochi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen