'Hendrix levert PSV zeven ton op, meevallertje bij Strootman-deal'

11 januari 2021, 09:53
'Hendrix levert PSV zeven ton op, meevallertje bij Strootman-deal'

PSV houdt zo'n 700.000 euro over aan het aanstaande vertrek van Jorrit Hendrix (25). De middenvelder gaat de Eindhovenaren na zestien jaar zeer vermoedelijk verlaten en is op weg naar Spartak Moskou. Met een aflopend contract in het vooruitzicht is de tranfersom logischerwijs relatief laag.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. 'Als Hendrix medisch wordt goedgekeurd, sluit hij volgende week aan bij de selectie van de Russische club', schrijft de ochtendkrant over de transfer van Hendrix. 'Een absolute toptransfer en een spetterend bedrag is het niet, maar dat lag ook niet meer in de lijn der verwachtingen. Spartak Moskou is niettemin een club van naam en toch gewoon de huidige nummer drie van Rusland. Eerdere interesses en vrijages met andere gegadigden liepen op niets uit, waardoor de einddatum van het contract van Hendrix in zicht kwam.'

Ook kan PSV met de naderende overgang van Derrick Luckassen nog een kleine financiële meevaller krijgen, al is het nog onbekend in welke vorm diens aanstaande transfer naar Kasimpasa gegoten wordt. Mocht de [a,www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/378242/strootman-staat-voor-tijdelijk-vertrek-bij-marseille/,_blank,overgang van Kevin Strootman doorgaan] - hij zou op weg zijn naar een comeback in de Serie A namens Genoa - dan schrijft PSV ook daarvoor nog een klein bedragje bij. De Eindhovenaren hebben recht op één procent van de transfersom van Strootman.

Hendrix streek in 2004 neer in de jeugdopleiding van PSV en debuteerde negen jaar later in de hoofdmacht. Met de Eindhovense club won hij driemaal de landstitel en twee keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal kwam hij tot 238 wedstrijden voor PSV, waarvan 173 in de Eredivisie. Dit seizoen kwam Hendrix onder Roger Schmidt weinig aan spelen toe.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen