De Graafschap morst dure punten in titelstrijd

26 februari 2021, 22:54   Bijgewerkt: 27 februari 2021, 08:07
De Graafschap morst dure punten in titelstrijd

De Graafschap heeft een gevoelige tik geïncasseerd in strijd om promotie naar de Eredivisie. De Doetinchemmers kwamen in eigen huis tegen Jong AZ niet verder dan een 1-1 gelijkspel en verspeelden daarmee twee heel dure punten. Met een overwinning had het dit weekend hoe dan ook geprofiteerd.

Want komende zondag kruisen koploper SC Cambuur en Almere City de degens in Flevoland. Minimaal een van die twee ploegen pakt dan niet de volle buit en zou daarmee De Graafschap zien profiteren. De ploeg van Mike Snoei liet dat echter na. Daryl van Mieghem opende met een schot van 25 meter nog de score, na een fout van Jong AZ-sluitpost Beau Reus de fout inging. Tijs Velthuis trok de stand tien minuten voor tijd met een rake kopbal echter gelijk.

Koploper Cambuur kan het gat met nummer twee De Graafschap daarmee vergroten naar zes punten, terwijl Almere City de concurrent uit Doetinchem op één punt kan naderen. Almere heeft bovendien nog een extra wedstrijd tegoed en lijkt daarmee uitstekende papieren te hebben om de tweede plaats over te nemen. De bovenste twee ploegen promoveren komend seizoen naar de Eredivisie.

Roda JC Kerkrade - NEC 1-2

NEC besliste de strijd der subtoppers vrijdagavond in haar voordeel, nadat het met 1-2 won op bezoek bij Roda JC. Jordy Bruijn bracht de Nijmegenaren op voorsprong. Het was Erik Falkenburg die de stand na rust gelijkbracht, maar diezelfde Falkenburg groeide tien minuten later met zijn tweede gele kaart uit tot de schlemiel. NEC profiteerde daarvan optimaal via Elayis Tavsan. Het gat tussen de concurrenten bedraagt daarmee nu drie punten in het voordeel van NEC.

Overige uitslag

FC Den Bosch - Jong FC Utrecht 3-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen