Lonkt er voor Younes een rentree bij de Duitse nationale ploeg?

22 februari 2021, 14:57

Amin Younes (27) speelde tot dusver vijf interlands namens de nationale ploeg van Duitsland, waarin hij tweemaal scoorde, maar diens laatste optreden dateert alweer uit 2017. Toch kan het zomaar zijn dat Joachim Löw de buitenspeler voor de komende interlandperiode in maart een uitnodiging stuurt als er EK-kwalificatieduels op de rol staan.

De keuzeheer was zaterdagmiddag namelijk aanwezig bij wedstrijd tussen Eintracht Frankfurt en Bayern München, waarin Younes een absolute hoofdrol had en op bijzonder fraaie wijze scoorde (zie onder). Daarnaast verraste hij Manuel Neuer bijna vanaf de middellijn met een heerlijke poging, maar trof daarbij nét geen doel. "Amin heeft een goede wedstrijd gespeeld", loofde de bondscoach de aanvaller dan ook tegenover SPORT1.

"Langzaam maar zeker vindt hij zijn ritme terug", zag Löw, die nog altijd gecharmeerd is van Younes. "Zijn techniek en oriëntatie op het veld zijn geweldig. Ook is hij een geweldige speler in de een-tegen-een situaties." Younes speelde tot dusver dus vijf interlands en was ook aanwezig op de Confederations Cup, waarin hij in de halve finale tegen Mexico nog scoorde als international van Duitsland.

De oud-Ajacied leeft momenteel weer een beetje op na zijn moeilijke jaren bij Napoli, dat hem dit seizoen aan Eintracht verhuurt. Met vier goals en twee assists in zeventien officiële wedstrijden begint de buitenspeler zijn glans terug te krijgen. Mogelijk gloort er voor hem met het narende EK ook als international dus weer hoop.

Kijk terug: Younes ongekend on fire en maakt wereldgoal tegen Neuer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen