Ajax vroeg uitstel voor verweerschrift in zaak Nouri

2 april 2021, 16:30

Ajax heeft uitstel gevraagd om een verweerschrift in te dienen bij de arbitragecommissie omtrent de zaak Abdelhak Nouri. De familie van de getroffen voetballer geeft aan dat de Amsterdammers hun tijd nemen om te reageren op de zaak. "Het wachten is op Ajax, die moeten het verweer formuleren", legt Khalid Kasem, woordvoerder van de familie Nouri, uit.

Dat doet hij tegenover Radio 1. "De parijten moeten de standpunten uitwiselen om te weten waar we staan. Er is momenteel geen sprake van overleg of onderhandeling, Ajax heeft uitstel verzocht. Ze zijn druk bezig om hun verweer in te dienen. Dat zal niet heel lang meer duren voor ze dat alsnog moeten doen", stelt Kasem over de zaak die de familie aanspande. Dat het allemaal erg lang duurt, vindt hij en de familie vooral erg vervelend.

"We hadden gehoopt dat het sneller zou zijn, maar Ajax heeft daar meer tijd voor nodig en daar gaat de arbitragecommissie niet voorliggen", weet Kasem, die spreekt over een 'juridische' werkelijkheid. "De emoties die het losmaakt bij de familie, speelt vaak een ondergeschikte rol. Voor hen is het enorm belangrijk. Het hangt als een sluier boven het hoofd en ze zijn er mee bezig, hebben het erover. Het zorgt voor boosheid, frustratie, gelatenheid. Dat is vervelend." Volgens Kasem had Ajax meer leiderschap moeten tonen en meer moeten kijken naar het menselijke aspect, in plaats van het juridische.

Want volgens de advocaat eist de familie helemaal geen extreem hoge miljoenenbedragen. "Je leest de gekste bedragen in de media, maar dat is absoluut niet aan de orde. Verre van dat zelfs." Concrete bedragen kon Kasem echter niet overleggen. "Omdat de familie dat niet wil. Maar de aansprakelijkheid is erkend door Ajax. Als hij wel goed geholpen was, had nu nog nog een goede carrière gehad. Hoe die eruit gezien zou hebben, daar verschillen we duidelijk over van mening."

Lees ook: Familie Nouri spant bij KNVB arbitragezaak aan tegen Ajax

Huidige toestand Nouri

Verder ging Kasem ook nog in op hoe het momenteel met Nouri gaat, wiens 24ste verjaardag wordt gevierd. "In maart heeft de familie er wat over gezegd, het is sindsdien gestabiliseerd. Het zal hoogstens nog iets beter gaan, maar er is ook veel realiteitsbesef. Hij is bij bewustzijn en maakt contact", aldus Kasem. Daarbij gaat het echter wel om zeer beperkt contact. "De familie krijgt heel veel telefoontjes, kaarten, brieven. Dat doet ze goed en dat betekent dat Appie nog steeds in gedachten is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen